Ali so progresivna oziroma multifokalna očala draga?


Kakor pri ostalih nakupih tudi pri progresivnih očalih velja, da je kakovost pogojena s ceno. Skrbimo, da so naše cene vseeno ugodne, nudimo pa še vedno največjo kakovost očalnih leč na tržišču.

 

Kako izberem prave progresivne očalne leče zame?


Naš strokovno usposobljen kader vam bo nudil vso podporo in svetovanje pri izbiri progresivnih očalnih leč glede na vaš vsakdanjik, delovno mesto in vaše želje. Čez podroben pogovor z vami in s pomočjo naprednega računalniškega programa zagotovimo najboljše očalne leče za vaše oči.

Smo specializirani za progresivna očala, saj se že meritev dioptrije opravi podrobnejša, ne merimo samo dioptrije za daleč in blizu ampak tudi za vmesne razdalje, oddaljenost očal in vse parametre očesa, ki jih potem uporabimo tudi pri izdelavi takšnih očalnih leč. Smo strokovnjaki za progresivna očala, saj vam izberemo najprimernejše očalne leče za vas in vam tako priskrbimo najširše vidno polje in največje udobje gledanja.


Ali lahko progresivne očalne leče vgradite v katerikoli okvir?


Za progresivna očala je zaradi večjega udobja gledanja priporočljivo izbrati okvir z večjim vidnim poljem (z večjimi očalnimi lečami), da se dioptrija sproščeno stopnjuje.

Odločitev je pa vaša, vi se morate v izbranem okvirju dobro počutiti in zato vam prilagodimo širino vidnega polja tudi na ožje okvirje.


Ali je res, da se je na progresivna očala težko navaditi?


Z naprednejšo tehnologijo je tudi privajanje postalo lažje. Privajanje je kratkotrajno, potrebujete le par dni (največ teden dni), da se možgani privadijo in zapomnijo način gledanja na izbrano vidno polje. Ob prevzemu vaših novih očal vam damo podrobne napotke kako se najlažje prilagoditi progresivnim očalnim lečam in na kaj biti pozorni

 

Kaj so delovna progresivna očala oziroma pisarniška očala?


Delovna progresivna očala so zelo podobna progresivu, prav tako se dioptrija v očalnih lečah stopnjuje. Vendar ob pogledu naravnost oziroma skozi zgornji del očalnih leč imate široko vidno polje za delovno površino, kot je računalnik ali stranka (do razdlje 2 metra), spodnji del očalnih leč pa omogoča dober vid tiskovin, tudi drobnega tiska. Dioptrijo in vidno polje je mogoče prilagoditi vašim potrebam glede na razdalje v vašem delovnem okolju.

 

Kaj so bifokalna očala?


Bifokalna očala so predhodnik progresivnih očal, saj nudijo jasen pogled na daleč in blizu, vendar ne na srednjo razdaljo (računalnik). V teh očalnih lečah se dioptrija ne stopnjije kot se pri progresivu ali delovnih očalih ampak imamo samo dve dioptriji - za daleč in za blizu, vmes pa je vidna prelomnica, ki omogoča takšno združevanje dioptrij brez vmesnih razdalj. Tovrstne očala so priporočljiva za starejše ljudi, ki ne uporabljajo računalnika, saj je uporaba teh očal preprosta.

Novo na tržišču so bifokalna očala brez “črte” oziroma vidne prelomnice, ki ločuje vidno polje teh dveh dioptrij.


Qcenter - Ptuj

02/620 39 29

Galerija Pošta - Rogaška Slatina

03/620 61 90


#top

Domov

Vrste progresivnih očal

Pogosta vprašanja

O nas